EDUKACIJA

Dobrodošli u Edukacijski centar za COCOCHOCO Keratinski tretman.

Naša misija je lepa i zdrava kosa.

Ovde ćemo Vam ispričati priču o tehnološki najnaprednijem, najbržem i najefikasnijem keratinskom tretmanu za trajno ravnanje i oporavak Vaše kose.

COCOCHOCO Keratinski tretman rešava problem svakodnevne borbe sa teškom, gustom, kovrčavom ili oštećenom kosom. Ispravlja suvu i oštećenu kosu, raspetljava je i pruža termalnu zaštitu, štiti boju kose, sprečava pucanje vrhova, ispravlja kosu bez da joj menja strukturu. 

PRVI VIDEO PRIKAZUJE KOSU NAKON COCOCHOCO KERATINSKOG TRETMANA

COCOCHOCO Keratinski tretman ne sadrži formaldehide niti bilo kakve štetne hemikalije i kao takav pogodan je za sve tipove kose uključujući hemijski tretiranu ili obojanu kosu. 

Izraelski proizvođač je iskoristio tehnološka dostignuća u iskorištavanju prednosti Mrtvog mora čija mineralna ulja, alge, soli deluju blagotvorno na kosu i razvio vrhunski proizvod

Keratin je sastavni deo kose koji se vremenom i vanjskim faktorima, hemijskim procesima i peglanjem gubi. Nakon COCOCHOCO Keratinskog tretmana kosa je ravna, glatka, sjajna, svilenkasta, baršunasta i zdrava. Za dugotrajniji rezultat preporučuje se korištenje COCOCHOCO proizvoda za negu kose nakon tretmana kao što su šampni, regeneratori, maske i ostali proizvodi iz ove već prepoznatljive linije bez sulfata, parabena i silikona koji ubrzano ispiru keratin iz kose.

COCOCHOCO PROFESSIONAL koristi kombinaciju keratina i drugih prirodnih sastojaka kako bi oporavio oštećenu kosu menjajući njen prirodni keratin izgubljen u toku vremena na različite načine (hemijskog tretiranja, uticaja peglanja i feniranja, te raznih preparata za kosu). 

U nastavku ćemo Vas provesti kroz korake samoga tretmana te Vam dati mnogobrojne korisne savete i odgovore na česta pitanja.

DRUGI VIDEO PRIKAZUJE KRATKI PREGLED COCOCHOCO KERATINSKOG TRETMANA

Kupovinom COCOCHOCO POČETNOG SETA dobivate pristup na detaljno upustvo i video ZA PROFESIONALCE, za pristup kliknite OVDE.

KORACI KERATINSKOG TRETMANA:

Oprati kosu dva puta s Clarifying šamponom, drugi put ostaviti šampon 10 minuta u kosi zatim dobro isprati i prosušiti peškirom.

Fenom za kosu potpuno osušiti kosu.

Češljem dobro raščešljati kosu.

Dobro protresti proizvod pre uporabe.

ORIGINAL- za jake deblje vlasi, jako guste kose, jake kovrče, maksimalno spušta volumen kose uz lice.

PUREza svaku tanku kosu (tretiranu i netretiranu), specijalno je napravljen za izbijeljenu kosu. Preporuka je da se za svaku blajhanu kosu koristi keratin PURE. Npr. jaka, gusta kovrčava kosa potpuno izbijeljena, koristite prvi put keratin PURE, zatim može izbor biti GOLD ili ORIGINAL.

GOLDza sve tipove kose, daje ekstra sjaj i mekoću, zlatna tekućina stvara vanjski zaštitni sloj (film) koji štiti kosu od slane vode, statičkog elektriciteta, kiše (iako svi keratini dobro podnose te uslove). GOLD keratin nešto manje smanji volumen kose u odnosu na PURE i ORIGINAL.

Četkicom nanositi keratinski tretman na tanke sekcije kose (izbegavajući teme) i iščešljati višak.

Nakon 30 minuta, fenom za kosu, podešenim na srednju temperaturu, u potpunosti osušiti kosu.

Peglom za kosu, podešenom na temperaturu od 220°C, ravnati kosu, prelazeći svaki pramen peglom do 5 puta kako bi se keratin zapečatio. Broj prelazaka peglom zavisi o strukturi kose.

Kosa se ne sme prati niti vezati gumicom ili kopčama 3 dana. Ključno je strogo se pridržavati upustva za postupanje s kosom nakon keratinskog tretmana.

Nakon 3 dana, oprati kosu sa šamponom i regeneratorom, odnosno maskom iz neke od bezsulfatih COCOCHOCO linija proizvoda.

TREĆI VIDEO PRIKAZUJE PRANJE KOSE TRI DANA NAKON TRETMANA

 

Kosa je nakon tretmana sjajna i ispravljena. Nakon završenog tretmana rezultat je vidljiv odmah.

Preporuka proizvođača je koristiti COCOCHOCO Šampon bez sulfata za svako pranje kose, COCOCHOCO Regenerator i COCOCHOCO Keratin masku dva puta nedeljno.

Svi ovi proizvodi takođe sadrže keratin, zato je vazno koristiti ih da bi Vaš COCOCHOCO Keratinski tretman dao najbolje moguće rezultate i trajao što duže.

Za kraj smo Vam ostavili listu cesto postavljanih pitanja sa odgovorima, a za sva dodatna pitanja obratite nam se s poverenjem.

FAQ

1. Da li ovaj tretman sadrži supstance štetne po zdravlje?

Ne, ovaj tretman se temelji na keratinu koji prirodno ravna kosu. Ne sadrži formaldehide, sulfate i parabene.

2. Može li se kosa bojati nakon ovog keratinskog tretmana?

Da. Preporuka proizvođača je raditi to 14 dana nakon ovog keratinskog tretmana.

3. Je li moguće raditi ovaj keratinski tretman na prethodno hemijski tretiranoj kosi (farbanoj, blajhanoj ili kosi s pramenovima) ?

Da. Ovaj keratinski tretman može se raditi nakon svakog hemijskog tretiranja kose, ali preporuka proizvođača je napraviti vremenski razmak od 14 dana između hemijskog i keratinog tretmana.

4. Koliki je preporučeni razmak između keratinskog tretmana i bojanja/blajhanja?

Preporuka proizvođača je bojanje napraviti 14 dana nakon keratinskog tretmana, a blajhanje kose 14 dana pre keratinskog tretmana.

5. Može li se prati kosa odmah nakon ovog keratinskog tretmana?

Ne, potrebno je sačekati 72 h, odnosno 3 cela dana i tek onda se kosa može prati.

6. Može li se nositi kosa vezana u rep?

Ne, tek nakon tri dana od ovog keratinskog tretmana.

7. Što ako se kosa pokvasi u toku prva tri dana?

Prepeglati istu.

8. Može li se kupati na bazenu ili u moru nakon tretmana?

Da, tri dana nakon tretmana.

9. Koliko dugo će ovaj keratinski tretman ostati u kosi?

4-6 meseci. Bitno je i korištenje Cocochoco proizvoda za negu kose nakon keratinskog tretmana.

10. Koji šampon i regenerator mogu koristiti nakon ovog keratinskog tretmana?

Preporuka proizvođača su Cocochoco šamponi bez sulfata i regeneratori jer oni takođe u svom sastavu sadrže keratin i UV zaštitu.

11. Može li se keratin raditi samo na jednom delu kose?

Ne, svaki put potrebno je napraviti tretman na celoj kosi.

12. Kada je potrebno ponovno raditi tretman?

3-4 meseca ili po potrebi.

13. Koliki je vremenski razmak koji treba proći između 2 keratinska tretmana?

Minimalno jedan mesec.

14. Može li se šišati pre ovog keratinskog tretmana?

Ne. Preporuka proizvođača je šišanje kose nakon tretmana, na taj način moguće je urediti vrhove kose na kraju tretmana.

15. Može li se koristiti lak za kosu, gel, pena ili neki drugi proizvod za kosu u toku prva tri dana nakon odradjenog tretmana?

Ne.

16. Ako kosa u toku spavanja postaje valovita što bi trebalo uraditi?

Peglom poravnajte celu kosu ili delove koji su se prelomili.

17. Je li moguće raditi ovaj keratinski tretman na trudnicama, deci ili dojiljama?

Ništa od proizvoda se iz etičkih razloga ne testira na deci ili trudnicama pa tako ni ovaj keratinski tretman, iako ne sadrži ništa štetno po zdravlje. Preporuka proizvođača je ne raditi tretman na deci (mlađoj od 12 godina), dojiljama i trudnicama.  

Puno uspeha u radu želim Vam COCOCHOCO TEAM.